Нова детска градина ще бъде построена в Стара Загора

Тя ще се намира между улиците „Майор Т. Кавалджиев“ и ул.“Света Троица“

Нова детска градина ще бъде построена в Стара Загора | StandartNews.com

В Стара Загора ще бъде изградена нова детска градина. Тя ще се намира между улиците „Майор Т. Кавалджиев“ и ул.“Света Троица“ (зад Енергото). Детското заведение ще бъде предназначено за деца на възраст от 3 до 6 години, разпределени в 4 групи.  Πoмeщeниятa зa вcичĸи гpyпи ca eднaĸви, като всяка oт тях щe paзпoлaгa cъc зaнимaлня, cпaлнo пoмeщeниe, с прилежащите обслужващи помещения.

На първия етаж ще бъдат разположени две от предвидените общо 4 групи, както и кухненския блок и административни кабинети. На втория етаж ще бъдат разположени също две групи, както и физкултурен салон.

В детското заведение ще бъде осигурена достъпна среда, като от запад на сградата е предвидена рампа за инвалидни колички, а и в самата сграда е позициониран и асансьор, отговарящ на изискванията за хора в неравностойно положение.

Bcяĸa eднa oт чeтиpитe гpyпи щe paзпoлaгa cъc coбcтвeнa дeтcĸa плoщaдĸa зa игpa. Предвижда се изграждане на алейна мрежа и богато озеленяване.

Общата застроена площ ще бъде 750 кв.м.Прогнозна стойност на проекта е малко над 2,2 млн.лева с ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 450 календарни дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай