Сряда,

Некачествен пясък забавя ремонта на пешеходната зона във Видин

От: Стандарт -
Некачествен пясък забавя ремонта на пешеходната зона във Видин
A
A
A

Има двуседмично забавяне от предварителния график на ремонтните дейности на пешеходната зона във Видин. То е предизвикано от доставката на некачествен пясък, обяви кметът на общината Огнян Ценков и допълни:

"Спряно е полагането на гранита, който е доставен, поради обстоятелството, че има некачествени инертни материали. Цитирам изпълнителя, строителя: "Разговаряно е с Росица Кирова, представител на Драгажен флот, преди две седмици, която е поела ангажимента да сменят сита и технологии и т.н., и да доставят качествен пясък, за да може да се направи замазката на гранита съгласно изискванията и съгласно технологията." До снощи (20 ноември) нямаше отговор и в крайна сметка ми се обадиха, че се обадил служител на фирмата, който им е казал, че те не могат да осигурят това качество на необходимия инертен материал, поради което съм разпоредил на изпълнителя да бъде сменен доставчикът. Когато се изпълняват проекти на територията на община Видин, аз винаги давам указания да се работи с местния бизнес, но това не може да бъде за сметка на качеството, за сметка на преченето, което може да доведе до забава и до проваляне на проектите."

"Изпълнителят на проекта не взима от мен материал. Материал от мен взима един мой клиент, който прави бетонови и варови разтвори. Той на тях им правел разтвор за замазка. Материалът, който предлагаме, отговаря на Българския държавен стандарт. Те искали замазката да е "по-бухнала".

Не знам какво означава да е "бухнала" замазката и смятам, че дали е бухнала или не, е въпрос на рецептура на този, който я изработва. Нямаме намерение да променяме материалите, които предлагаме на цялата област, за да задоволим изискванията на някой, който, между другото, не успя да ни обясни какво иска", отговори Росица Кирова.

Първият етап на проекта трябва да приключи в началото на декември, а цялата пешеходна зона се очаква да е напълно обновена през месец май догодина, предаде БНР.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички