Лятна академия за децата на Бургас

В края на периода малките художници ще наредят своята детска изложба с най-хубавите творби

Лятна академия за децата на Бургас | StandartNews.com

Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на Бургас да се включат в третото издание, „Лятна академия за деца и ученици – Море 2021“. Проектът „Лятна академия за деца и ученици към НХА“ е утвърден културно-образователен проект, с 11 годишна биография в София, а от две години се провежда успешно и в Бургас.

През това лято, ние имаме удоволствието отново да предложим Лятна академия на бургаските деца, които пак ще имат възможност да творят под ръководството на нашите студенти и преподаватели, в партньорство с изявени художници от Бургас, които ще предложат на децата и гостите на морския град незабравими срещи с изобразителното изкуство.

От 5 до 24 юли, Академията ще отвари ателиетата си за най-малките. Децата ще рисуват, ще моделират, ще посещават музеи и галерии, ще се забавляват. Всеки ден от 9 до 17 часа, те ще участват в това пъстро приключение по специална програма. Малките академици ще имат богата палитра от различни видове творчески занимания на брега на морето – в ателиетата на новата ни сграда, в морската градина, в Графичната база  и Казиното, в библиотеката и музеите на Бургас. Ще направим и еднодневен пленер в археологическия резерват „Дебелт“. Учебната програма ще включва: академично рисуване, живопис, графика, скулптура, плакат, илюстрация - авторска книжка и авторски комикс, мозайка, керамика, икони, дизайн, работилничка за изработване на кукли, пленер – морски пейзаж, пясъчни скулптури и много изненади.

В края на периода малките художници ще наредят своята детска изложба с най-хубавите творби, в галерията на Академията -  „Магазия 1“.  Тогава ще връчим дипломите на нашите малки академици и ще си хапнем от най-голямата торта, специално приготвена за тях.

Заповядайте!

Проектът Лятна академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас – 2021 се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

За повече информация:

Мария Ландова – ръководител на проекта  Лятна академия за деца

[email protected], 0888148715

Невена Проданова - координатор  на проекта, записване за участие

[email protected], 0877668966

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай