Научна конференция за тракийската култура събира изследователи в Казанлък

Тя ще се проведе в залите на Постоянната експозиция на Исторически музей „Искра”

Научна конференция за тракийската култура събира изследователи в Казанлък | StandartNews.com

На 2 и 3 септември през 2022 г. в рамките на Празниците в долината на тракийските, изследователи в областта на тракологията и тракийската археология ще се съберат, за да представят своите доклади на конференцията „Проблеми и изследвания на тракийската култура”.

Тя ще се проведе в залите на Постоянната експозиция на Исторически музей „Искра”. Официалното откриване е в 13:30 ч. , като четенията и дискусиите ще продължат до 17:00 ч. На втория ден конференцията ще се проведе във времето от 09:00 ч. до 12:00ч.

Осемнадесет доклада на двадесет автора ще бъдат представени в рамките на четири заседания. Тематиката на научните изследвания е разнообразна – нови данни и обобщения на резултати от проучвания на селища и поселищен живот от средната бронзова, късножелязната и римската епохи; археологически обекти, свързани с погребалните и поменални практики на траките от желязната и римската епохи; групи археологически находки свързани с военното дело и с религиозните вярвания и практики.

В конференцията ще участват учени от Националния археологически институт с музей при БАН, от Института по Балканистика с център по тракология при БАН, от Софийския унивеситет „Свети Климент Охридски” , от Археологически музей „Професор Мечислав Домарадски“ – Септември, от Регионален исторически музей – Ловеч, от Регионален археологически музей – Пловдив, от Регионален исторически музей – Свищов, от Исторически музей – Клисура и от Исторически музей „Искра” – Казанлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай