Наситена програма за 121-ия Празник на розата

Нека в тези празнични дни всички в споделеност се потопим в аромата на рози

Наситена програма за 121-ия Празник на розата | StandartNews.com

Община Казанлък е подготвила наситена програма за най-цветните и празнични дни в Казанлък. Тя започва с избора на Царица Роза 2024 година - 56-то издание, което ще се проведе в ДК "Арсенал" на 17 май.

На 19 май в село Черганово, на 25 май в село Кънчево, на 26 май в село Розово и на 1 юни в село Ясеново, ще имаме възможност да се насладим на ритуала "Розобер". На същите дати можем да присъстваме и на ритуала "Розоварене" в Етнографски комплекс „Кулата“ и в Музей на Розата.

На 26 май ще бъдем вдъхновени от пъстрата "Улица на занаятите".

На 31 май (петък) от 20:30 часа на площад Севтополис ще се проведе официалното откриване на Празника на Розата 2024 година и коронясване на Царица Роза 2024 година, като емоциите ще бъдат допълнени от Международен фолклорен фестивал.

На 1 юни ни посреща "Rose wine expo" XIII издание – търговско изложение и "Златен киликс“ – национален конкурс за вино розе. В този ден на сетивата от 17 часа в парк Розариум ни очаква "Хлябът на българина“ – изложба с конкурсен характер на български хляб и традиционни ястия.

На 2 юни (неделя) от 10 часа традиционно ще се проведе ритуалът "Розобер" край Казанлък. От 12 часа в Центъра на града Празничното дефиле ще ни потопи в различни светове, цветове и звуци.

"Rose wine expo" XIII издание – търговско изложение отново ще ни очаква след това.

От 20 часа на площад "Севтополис" ще е официално закриване на Празник на розата 2024.

Нека в тези празнични дни всички в споделеност се потопим в аромата на рози. В аромата на Казанлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай