Нашенци в чужбина пазаруват онлайн домашно приготвени храни

Стоките са търсени според сезона, като сега най-актуални са приготвените през лятото конфитюри и мармалади, зимнина, варива, тикви и мръвки

Нашенци в чужбина пазаруват онлайн  домашно приготвени храни | StandartNews.com

След създаването на Фейсбук групата „Хранителен кооператив „Обединени” – Велико Търново“, която е електронната версия на кооперативния пазар в града жителите на старата столици и региона вече пазаруват онлайн домашно приготвени хранителни продукти, биоплодове и зеленчуци. По договаряне се търгуват  плодове и зеленчуци от личния двор,домашно приготвени компоти, сладка, туршии и консерви, зимнина. 
Стоките са търсени според сезона, като сега най-актуални са приготвените през лятото конфитюри и мармалади, зимнина, варива, тикви и мръвки.Според потребители цените в много случаи са по-евтини от промоционалните предложения на големите хранителни вериги.Шипков мармалад, без консерванти и оцветители, се предлага в бурканче от 314 грама за 4 лв. Български чесън на прах е с цена от 40 лв./кг, а бадемите излизат 24 лв./кг. Изцеден сок от ябълки без добавки струва 5 лв. за 3 литра, а червен пипер – половин килограм за 3 лв.
Селска ферма пък предлага вкусни мезета и мръвки – телешко месо в буркан, варено в собствен сос с подправки – 14 лв. за буркан от 720 грама и пастърма на цена от 28 лв./кг.
Сред най-търсените храни са и домашното прясно и кисело мляко, пчелен мед, орехови ядки.Любителите на питиетата  пък могат да си поръчат вина без добавена захар и консерванти.
от екзотични и наши плодове като нар, малини, смокини, пъпеши, вишни, които се продават по 6,90 лв./л. Доставката става на място или с куриерска фирма. и. 
 Фейсбук-групата „Хранителен кооператив „Обединени” – Велико Търново“ вече имала над 3600 членове, като бройката непрекъснато се увеличавала. В нея имало и нашенци, които живеят в чужбина. Те си поръчвали от родината с куриерска фирма домашни храни и продукти, защто им напомняли за бащината къща и бабината градинка на село

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай