Сряда,

Награди за талантливите деца на Банско

От: Пламен Вълков -
110
Награди за талантливите деца на Банско
A
A
A

На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха списък с имена на ученици за морално и материално стимулиране. Списъкът е съставен по предложение на директорите на учебните заведения на територията на община Банско. 21 деца са номинирани за награди по Общинската програма „Децата на Банско”. Програмата има за цел да стимулира деца и младежи с постижения в науката, изкуството и спорта, да насърчи и подкрепи творческите им заложби, да гарантира развитието на техните дарби и да им даде възможност за изява.

От НУ ”Св.Паисий Хилендарски” за постижения в областта на математиката се награждават Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.

5 са отличените деца от СУ ”Неофит Рилски”. За постижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева. Александра Полежанова получава награда за постижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.

От ОУ ”Св.Климент Охридски” гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за отлично представяне в национални ученически състезания.

За отличния си успех в училище се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” с.Места.

Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за постижения в ски спорта, Здравка Парапунова като национален състезател в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.

Предложените за награди от ПЛТГ”Никола Вапцаров” гр.Банско като талантливи самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.

Наградените получават грамоти и ваучери на стойност 50 лв. за книги и учебни помагала.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички