Награди за талантливите деца на Банско

Скиорът Иван Главчев взе приз за постижение в спорта

Награди за талантливите деца на Банско | StandartNews.com

На днешната си сесия общинските съветници утвърдиха списък с имена на ученици за морално и материално стимулиране. Списъкът е съставен по предложение на директорите на учебните заведения на територията на община Банско. 21 деца са номинирани за награди по Общинската програма „Децата на Банско”. Програмата има за цел да стимулира деца и младежи с постижения в науката, изкуството и спорта, да насърчи и подкрепи творческите им заложби, да гарантира развитието на техните дарби и да им даде възможност за изява.

От НУ ”Св.Паисий Хилендарски” за постижения в областта на математиката се награждават Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.

5 са отличените деца от СУ ”Неофит Рилски”. За постижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева. Александра Полежанова получава награда за постижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.

От ОУ ”Св.Климент Охридски” гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за отлично представяне в национални ученически състезания.

За отличния си успех в училище се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” с.Места.

Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за постижения в ски спорта, Здравка Парапунова като национален състезател в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.

Предложените за награди от ПЛТГ”Никола Вапцаров” гр.Банско като талантливи самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.

Наградените получават грамоти и ваучери на стойност 50 лв. за книги и учебни помагала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай