Над 50 предложения разгледа Общинският съвет на предпоследното си заседание за годината

Последното заседание за годината на Общински съвет Стара Загора ще бъде на 21 декември

Над 50 предложения разгледа Общинският съвет на предпоследното си заседание за годината | StandartNews.com

Над 50 предложения включи дневният ред на заседанието на Общински съвет – Стара Загора, провело се на 7 декември.

Единодушно съветниците направиха промяна в маршрутното разписание на автобусна линия № 21 кв. „Самара 3“ – с. Лясково. Автобусите ще тръгват от автобусната спирка в старозагорския квартал не в 14.00 часа, а в 14.10 часа. Запазва се началният час на тръгване на превозните средства от село Лясково. Мотивите на администрацията за актуализацията са във връзка с предоставяне на удобен превоз на учениците от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, които живеят в двете старозагорски села – Лясково и Малка Верея.

По време на заседанието, старейшините определиха и броя на таксиметровите автомобили. На територията на общината имат право да работят 560 таксита.

Общинският съвет откри процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на търговско дружество „Диагностично-консултативен център І – Стара Загора“ ЕООД.

Съветниците подкрепиха пет домакинства, обитаващи блока, чийто покрив изгоря през ноември, отпускайки еднократна финансова помощ в размер от 2 хил. лева. Последното заседание за годината на Общински съвет Стара Загора ще бъде на 21 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай