Над 300 детски творби събра конкурсът на Община Стара Загора

С над 300 творби деца и ученици се включиха в първия по рода си онлайн конкурса на тема „Великденско послание“

Над 300 детски творби събра конкурсът на Община Стара Загора | StandartNews.com

С над 300 творби деца и ученици се включиха в първия по рода си онлайн конкурса на тема „Великденско послание“, организиран от Община Стара Загора. Възпитаници на различни училища и детски градини, на възраст от 3 до 15 години, с ентусиазъм още със старта на инициативата, изпращаха снимки на изработени различни картини, украси, сувенири, стихотворения и видео послания, свързани с един от най-светлите християнски празници - Великден. 

За пъстрата палитра допринесоха както индивидуални, така и колективни участници. „Получихме много красиви и различни произведения. Всички бяха заредени с много положителна емоция. Искаме да благодарим на участниците, на учителите от детски градини и училища, които бяха също много активни“, споделят организаторите от отдел „Култура“.  

В надпреварата се включиха малки и големи от различни краища на България. Има творби от Стара Загора, Раднево, Димитровград, Казанлък, Сливен, Русе, Варна, Бургас, Разград, Исперих, София, Тутракан, Шумен и Нови пазар. Най-активни в конкурса с предложения бяха малчугани от Русе и Бургас. Всички предложения ще бъдат публикувани до края на Светлата седмица на официалната фейсбук страница на отдела „Култура и туризъм към Община Стара Загора“ по реда на тяхното постъпване.

„Благодарим деца, затова че не спирате да мечтаете и да се вдъхновявате от най-малките неща. Благодарим, че пресъздадохте празника по невероятен и вълнуващ начин. Така вие създадохте прекрасно настроение“, казват още организаторите. 

Експертно жури ще оцени и отличи най-добрите творби, а всички участници ще получат грамоти. Имената на наградените ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на отдел „Култура и туризъм“, както и на сайта на Община Стара Загора до края на месец април.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай