Над 2,3 млн. лв ще струва ремонта на джамията в Шумен

В разбитата по пера сума фирмата-победител предлагала, извършване на строително монтажни работи за 1 859 150 лв, разработване на технически инвестиционен проект за 89 880 лв и упражняване на авторски надзор при изпълнението - 30 000 лв./сумите са без ДДС

Над 2,3 млн. лв ще струва ремонта  на джамията в Шумен | StandartNews.com

Малко над 2,3 млн. лв ще струва пранирания ремонт на прочутата джамията "Ибрахим паша" в Шумен. Това е станало ясно след отваряне на ценовата оферта за реконструкцията на рущащия се отдавна паметник на културата. На финалния етап на процеударата на обявената от областната управа обществена поръчка за ремонта на джамията е достигнала една-единствена фирма. Останалите участници не са били допуснати за участие от петчленната комисия, защото не отговаряли на условията на поръчката.
 В разбитата по пера сума фирмата-победител предлагала, извършване на строително монтажни работи за 1 859 150 лв, разработване на технически инвестиционен проект за 89 880 лв и упражняване на авторски надзор при изпълнението - 30 000 лв. /сумите са без ДДС/. 
Решението за определяне на изпълнителя на обществената поръчка ще бъде публикувано на интернет страницата на областната администрация в законовия срок до 10 дни.
   Както е известно, реконструкцията на джамията "Ибрахим паша" е реципрочен аангажимент на българската държава, в замяна на финансирането на ремонта на прочутата ни Желязна православна църква в Истанбул от Турция, която бе открита тази година.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай