Награждават най-добрите деца-програмисти в Бургас

Церемонията ще е утре

Награждават най-добрите деца-програмисти в Бургас | StandartNews.com

Над 200 бургаски деца ще бъдат наградени утре -10 май, от 16.39 часа на официална церемония в Международния конгресен център за завършване на пролетния курс по компютърно програмиране „Coding Kids Burgas“. Обученията са напълно безплатни и са организирани от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и IT Talents /ИТ Таланти/.

„Чрез „Coding Kids Burgas“ имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения, както и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели. До момента общо 430 деца от 15 бургаски училища и детски градини преминаха успешно обучението, което показва, че има силен интерес към програмата, затова ще продължим да я развиваме и надграждаме“, сподели кметът Димитър Николов.

Начинаещите деца опознаха света на технологиите чрез платформата "Scratch", като преминалите първото обучение миналата година се обучаваха с Лего роботчета и "Scratch", a най-напредналите изучаваха основите на "JavaScript".

Обучители в програмата отново бяха изявени ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, а локациите бяха същите - Международен конгресен център Бургас на Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Програмата има за цел да предостави възможност на всяко бургаско дете на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и компютърното програмиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай