Над 1240 са карантинираните в Русенско

Затварят магазина, в който е пазарувал потвърденият заразен с коронавирус в Русе

Над 1240 са карантинираните в Русенско | StandartNews.com

Констатираният мъж в Русе с положителен тест за коронавирус е настанен в специален сектор на университетската болница „Канев“. Мъжът е работил в австрийски ски курорт, откъдето се е завърнал в България на 16 март. Двамата с приятелката му, с която живеели на квартира в Русе, се самоизолирали, въпреки че по това време Австрия не беше посочена като рискова страна.

На 25 март мъжът получил първите симптоми на неразположение и в продължение на пет дни се е самолекувал. Пет дни по-късно отива на преглед в Белодробната болница в Русе, където се установява десностранна бронхопневмония. Поради съмнения за коронавирус, които се оказват и основателни, пациентът е преместен в специален сектор на Университетската болница „Канев“.

„В момента правим проучване на контактите в магазина, където са си пазарували двама или трима души. Магазинът ще бъде спрян от експлоатация. Същите ще бъдат поставени под карантина и съответно ще им бъдат взети проби за PCR“, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова и допълни, че хората под карантина в областта са вече 1244.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай