На Старозагорските бани ще се проведе Тракийски фолклорен събор

На 28 и 29 август ще се проведе XV издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“

На Старозагорските бани ще се проведе Тракийски фолклорен събор | StandartNews.com

Община Стара Загора ще бъде домакин на петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор  „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 28 и 29 август 2021г. /събота и неделя/ на Старозагорските бани.

Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Отличната организация, богатата културна  програма и атрактивните съпътстващи прояви  на форума, насочени към малки  и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, даващо сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от близки и далечни кътчета на България. 

В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. Нов акцент в настоящото XV издание е създаването на специална сцена за участие  на детски фолклорни, танцови, инструментални и певчески колективи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай