Кметът на Казанлък се срещна днес с Дистрикт гуверньор 2021-2022

Участниците в срещата обсъдиха различни съвместни инициативи

Кметът на Казанлък се срещна днес с Дистрикт гуверньор 2021-2022 | StandartNews.com

Кметът на Община Казанлък се срещна днес в кабинета си с Борислав Къдреков, Дистрикт гуверньор, 2021-2022, Дистрикт 2482 България. Той бе придружаван от новия президент на Ротари клуб - Казанлък Ибрахим Качан, който встъпи в длъжност през юли тази година.

Участниците в срещата обсъдиха различни съвместни инициативи, свързани с екологията и социалните дейности. Сред направените предложения бе изложба на открито, която да представи историята на ротариантството в България. Започнало в началото на 20 век, официалната дейност на клубовете е прекъсната през периода 1932 г. – 1941 г. и отново възобновена през 1991 г. Идеята на обсъжданата експозиция е менно юбилейните 30 години на ротарианските клубове в България да бъдат разказани за широката публика. Към днешна дата те наброяват 91 в цялата страна. Желанието и на двете страни е събитието да стане част от Празник на розата 2022.

Ротари клуб – Казанлък отбелязва през тази година 25-годишен юбилей. Ибрахим Качан направи редица предложения, свързани с живота на възрастните хора в общината, побратимените градове и облагородяването на велоалеите.

„Винаги е добре да работим с кметове, които разбират работата ни, като Вас!“, призна управителят на Област България на Ротари клуб. „Важното е да правим добри неща и да напредваме в сътрудничеството си!“, пожела Борислав Къдреков.

Кметът на Казанлък прие сърдечно отправените идеи и увери, че тя и нейният екип ще съдействат за реализацията на хубавите инициативи. При размяната на подаръци Галина Стоянова получи един от символите за 2021 година на Ротари: „Служим, за да променяме живота!“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай