Петък,

Музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора

От: Стандарт -
Музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора
A
A
A

За двадесет и първи път на 17 и 18 юли  Стара Загора ще бъде домакин на Националния детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсната програма ще премине в две от залите на Регионален исторически музей. Тази година участие ще вземат 500 индивидуални изпълнители и камерни музикални състави с до 12 изпълнители на сцената. Официалното откриване ще бъде от 17 юли от 10.00 часа на сцената на Лапидариума в Регионален исторически музей Стара Загора.

И тази година за трета и четвърта възрастова група ще бъдат връчени годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Талантите ще се борят и за индивидуални парични премии. Експертно жури ще отличи най-добрите три изпълнения във всяка възрастова група- златен, сребърен и бронзов медал.

Награждаването на участниците ще се проведе след всяка възрастова група на открито на сцената на Лапидариума.

През тази година, поради епидемиологичната обстановка, във форума няма да се допуска участието на танцови състави в конкурсната програма. Конкурсът се организира от Национален музикално- фолклорен съюз „Орфеево изворче“ с подкрепата на Община Стара Загора. 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички