Музеи ще посрещат посетители и на празниците

Най-посещаваният музеен обект в страната – Архитектурно-музейният резерват „Царевец“, ще приема туристи без прекъсване до края на годината, като на 31 декември работното време ще е от 9 до 13 ч,

Музеи ще посрещат посетители и на празниците | StandartNews.com

Музейни обекти и експозиции във Велико Търново и Арбанаси ще приемат посетители по време на коледните и новогодишни празници.
 Най-посещаваният музеен обект в страната – Архитектурно-музейният резерват „Царевец“, ще приема туристи без прекъсване до края на годината, като на 31 декември работното време ще е от 9 до 13 ч, съобщиха днес от регионалния исторически музей. Историческата забележителност отново ще е единствения музей в България отворен за посещение в първия ден на Новата година. Туристите ще могат да разгледат крепостта от 12 до 17 ч.
На 24, 25, и 26 декември отворени за посетители ще бъдат и църквата “Св. 40 мъченици” във Велико Търново, както и храмът „Рождество Христово” и музеят „Констанцалиевата къща”  в с. Арбанаси.
 По повод храмовия празник на арбанашката църква “Рождество Христово”, на Коледа, 25-ти декември, музейният обект ще приема безплатно посетители от 10 часа до приключване на празничната служба, при спазване на изискванията за извършване на богослужебни ритуали, допълват от храма.
Заради промяна режима на работа на музейните обекти в старопрестолнишя град от 22 декември 2018 г. до 1 януари 2019 г. няма да се продават комбинирани билети, уточняват от регионалния исторически музей. На неговия сайт- www.museumvt.com, е публикувана пълна инфорвация за работното време на музейните обекти и експозиции през празничните и почивните дни.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай