Мотористи организираха кръводаряване

Най-търсените кръвни групи са А+, 0+, както и всички с резус фактор отрицателен

Мотористи организираха кръводаряване | StandartNews.com

Представители на мотообществото от Североизточна България участваха в организирана от мотоклуб „Вокил“ кампания за кръводаряване в Кръвния център във Варна. Десетки мотористи, шофьори от таксиметрова компания и граждани се включиха в кампанията, седем от клубовете са варненски.

Галин Димов, председател на конфедерацията по кикбокс и муай-тай и основател на клуб „Вокил“, заяви:

"Преди всеки мотосезон и в края на всеки мотосезон го правя абсолютно безвъзмездно. Просто даряваме кръв. Това беше наша клубна инициатива, в която обаче тази година се включиха всички мотоклубове от българското североизточно мотообщество. По-различното е, че имаме една инициатива за една жена, която се нуждае и се бори с левкемията, ние ще дарим нашата кръв специално за нея. Това е нещо, което трябва да се прави, един шанс да се дари живот на някого, който има нужда, и всеки трябва да го направи, стига да има такава възможност.“

По време на акцията беше съобщено, че за Варна и региона годишно са необходими около 30 000 кръводарители, а се отзовават едва половината. Най-търсените кръвни групи са А+, 0+, както и всички с резус фактор отрицателен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай