Младежи от три страни посетиха Перперикон

Те са участници в международен семинар за обмен на добри практики в решаването на проблеми, свързани с расовата дискриминация, бежанската криза, езика на омразата

Младежи от три страни посетиха Перперикон | StandartNews.com

Млади хора от България, Италия, Испания и Словения посетиха Историческия музей в Кърджали и Перперикон, вкусиха автентична българска кухня и се запознаха с богатото културно наследство и природни ресурси на Източните Родопи. Те са участници в международен семинар, на който обменят добри практики в решаването на проблеми, свързани с расовата дискриминация, бежанската криза, езика на омразата. „Основен акцент в работната програма в Кърджали бе и  стратегическото планиране и организиране на онлайн-кампании, насочени към младите хора, отнасящи се до кибератаки към мигрантите, насърчаването на културата на толерантност и ненасилие и активността в мрежата за равни права и възможности”, съобщи Веселина Юрукова, ръководител на Сдружение "Омега”.

Форумът бе реализиран в рамките на проекта SendHateAway, по програма „Еразъм +“. Семинарът продължи в ,"Младежкия център" в Пловдив, където участниците се потопиха в арт-атмосферата на Европейската столица на културата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай