Млад мъж задържа пиян шофьор, помел коли

олата е била с активирани предни еърбеци и отворена шофьорска врата

Млад мъж задържа пиян шофьор, помел коли | StandartNews.com

Граждани задържаха пиян шофьор, предизвикал пътнотранспортно произшествие и направил опит да избяга. Случката се разиграва в Пловдив, в събота вечерта, около 20:00 ч.

Шофьор удря спряла кола пред пешеходна пътека и криволичейки, тръгва да бяга с автомобила си. Нарушителят е задържан от 26-годишен мъж, който става неволен свидетел на произшествието.

Младежът забелязал два ударени на пешеходна пътека автомобила, недалеч от автобусна спирка на булевард "Васил Априлов". Той видял, че шофьорът на едната кола е видимо неадекватен и напуска с превозното средство местопроизшествието.

Куриозното в случая е, че колата е била с активирани предни еърбеци и отворена шофьорска врата. По този начин водачът шофирал около километър, докато младежът го преследвал пеша, съобщава bTV.

В една от кварталните пресечки беглецът спира автомобила си и се опитва да го напусне, но младежът и още един притекъл се на помощ гражданин го задържали до идването на полицията.

Полевият тест с дрегер на предизвикалия произшествието водач показал 2,39 промила алкохол. Шофьорът е задържан в ареста за 24 часа, пише "Глас.бг"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай