Мизия ще се развива по нов и модерен начин

В това е убедена областният управител на Враца Малина Николова

Мизия ще се развива по нов и модерен начин | StandartNews.com

Областният управител на Враца Малина Николова изрази подкрепата си към новоизбрания кмет на община Мизия Валя Берчева с думите: "Вярвам, че община Мизия ще се развива по един нов и модерен начин". Тя присъства на първото заседание на общинския съвет в Мизия, на което тържествена клетва положиха кметовете и общинските съветници и официално встъпиха в длъжност. Областният управител изрази също и увереност, че държавната и местната власт заедно ще работят за доброто бъдеще на Мизия.

Кметът на Община Мизия Валя Берчева прие символите на местната власт и заяви, че поема ясно отговорността и предизвикателството от трудните решения, които предстоят. „Знам, че гражданите на общината очакват незабавни действия. Затова гарантирам, че ще бъда водена единствено от мисълта, че Мизия няма време. Защото всички ние заслужаваме облагородени райони, достъпни пътища, качествено почистване, конкурентно образование и, не на последно място, пробуждането на Мизия би могло да върне тук нашите деца!“, категорична беше Берчева. Тя се обърна към кметовете на кметства, като посочи, че ще търси различни форми на партньорство във всички населени места.

С мнозинство общинският съвет в Мизия избра за свой председател общинския съветник Татяна Спасова. „Този избор е чест за мен и аз гарантирам за функционирането на един изключително конструктивен и отговорен общински съвет, който ще се ръководи от законите на страната и ще работи в името на развитието на Община Мизия и нейните граждани“, каза председателят Татяна Спасова.

Официални гости на тържественото заседание бяха народният представител Красен Кръстев, кметът на Община Козлодуй Маринела Николова, заместник областният управител Мирослав Комитски и граждани.

В края на заседанието беше отслужен молебен за здраве и благоденствие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай