Маски на открито в Пернишка област

Нови мерки са наложени със заповед на директора на Инспекцията д-р Александър Златанов

Маски на открито в Пернишка област | StandartNews.com

От днес носенето на предпазни маски за лице на открити обществени места при струпване на хора става задължително в Пернишка област, съобщи РЗИ. Мярката е наложена със заповед на директора на Инспекцията д-р Александър Златанов и ще бъде в сила до 26 март.

Регламентирано е изискване в заведенията за обществено хранене между столовете към отделните маси да има отстояние от не по-малко от 2 м, на маса да се допускат не повече от 6 клиенти. Посещенията в заведенията ще бъдат ограничени от 6  до 23 ч.

В големите магазини за хранителни стоки допустимият брой посетители в обекта да бъде не повече от 1 човек на 4 кв. м от търговската площ, нарежда също РЗИ.

В рамките на предизборната кампания при провеждането на срещите и мероприятията на закрито в зала да се използва 30 на сто от капацитета на помещението, гласи заповедта. При срещи и мероприятия на открито задължително да се спазва дистанция от 1.5 м, задължава РЗИ.

От понеделник се спират плановите операции в най-голямото здравно заведение – МБАЛ „Рахила Ангелова”, а учениците от V до XII клас в община Перник преминават на онлайн обучение.

През последното денонощие са регистрирани 66 нови случаи на COVID-19 в Пернишка област. Активни към момента са 613 случаи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай