Понеделник,

КТК „Ченгене скеле“ и Библиотеката спечелиха престижни награди

От: Стандарт -
КТК „Ченгене скеле“ и Библиотеката спечелиха престижни награди
A
A
A

Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Целта му е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

В новото издание на конкурса Бургас се представи великолепно. Две награди донесоха проекти, в които инвеститор е местната власт. От името на кмета Димитър Николов ги приеха неговият заместник с ресор строителство Чанка Коралска и Емил Бурулянов – главен архитект на общината.

 

* Първо място в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ спечели Културно-исторически комплекс „Ченгене скеле“.

 

ИНВЕСТИТОР: Община Бургас

АРХИТЕКТ: арх. Десислава Стоянова, арх. Мариана Сърбова; арх. Мария Сребрева; арх. Атанас Марков

КОНСТРУКТОР: инж. Лазар Димитров, инж. Николай Николов, инж. Стамен Иванов

ИЗПЪЛНИТЕЛ: „Планекс Инфраструктура“ ЕООД

 

* Специална награда в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение“ спечели проектът за изграждане на Музей за съвременно изкуство и библиотека в Бургас.

 

ИНВЕСТИТОР: Община Бургас

АРХИТЕКТ: „Дизарх“ ООД

КОНСТРУКТОР: Петър Гегов

ИЗПЪЛНИТЕЛ: „Би Бургас-2019“ ДЗЗД

 

* Първа награда в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение - сгради здравеопазване“ спечели новата МБАЛ „Сърце и мозък“, която построи в Бургас частен инвеститор.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Медиен партньор на събитието е Българска Национална Телевизия.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички