Кърджалийци с богата програма за Деня на Тракия

Акад. Георги Марков представя книгите си „Любомъдрие на историята”,„Българското крушение 1913” и „Душесловие на историята”

Кърджалийци с богата програма за Деня на Тракия | StandartNews.com

В навечерието на Деня на Тракия акад. Георги Марков ще представи в Кърджали книгите си „Любомъдрие на историята”,„Българското крушение 1913” и „Душесловие на историята”. Срещата с известния историк се организира от Регионалния исторически музей в Кърджали, СТДБ, Тракийския научен институт и  издателство „Захарий Стоянов”.

На 26 март пред паметниците на героите на Тракия – Капитан Петко Войвода, Димитър Маджаров и Стоян Терзиев, венци и цветя ще поднесат Тракийско дружество „Димитър Маджаров“, читалище „Тракия-2009“ и потомци на българи, бежанци от Беломорска Тракия. Вечерта във фоайето на Дома на културата в Кърджали Дружество „Тракийско сърце” организира празник под надслов „Богатия свят на тракийката”. Ще бъдат изложени саморъчно направени автентични носии, плетива, домашно тъкани кърпи, а кулинарна изложба ще представи основните ястия, които поколения тракийци са слагали на трапезата си. Програмата ще продължи с  изпълнения на фолклорни състави от Кърджали и региона.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай