Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

В програмата по повод празника участваха състави при читалище ”Тракия 2009”, Тракийско дружество „Димитър Маджаров” и Градският духов оркестър

Кърджали чества тържествено Деня на Съединението | StandartNews.com

Стотици жители и гости на града се включиха в общоградското тържество пред Паметника на Освободителите в Градската градина по случай 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. „Съединението е едно от най-забележителните събития в българската история. Българският народ доказва, че може да разчита на собствените си сили чрез смелост, дързост, дипломатичност и тактичност. То е естествено продължение на национално -освободителното движение през Възраждането”, каза  в словото си зам. – кметът на  община Кърджали Веселина Тихомирова. От името на кмета на община Кърджали Хасан Азис, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, депутатите от региона, държавни структури, обществени и граждански организации, културни институции и политически партии бяха поднесени много  венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата, обединението  и  независимостта на България.

Денят на Съединението в Кърджали продължи с богата музикална програма. Участваха състави  при читалище ”Тракия 2009”, Тракийско дружество „Димитър Маджаров” и Градският духов оркестър.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай