Неделя,

Ковач дарява труда си на болницата в Лом

От: СТАНДАРТ -
258
Ковач дарява труда си на болницата в Лом
A
A
A

Един от малкото истински ковачи у нас, изработва сувенири, които иска да бъдат продадени, а с парите да се подпомогне болницата в Лом. Човекът няма заделени средства, които да даде, но пък иска да помогне с труда си, съобщи Нова тв. Преди три години инцидент по време на работа изпраща ковача Петър Иванов от монтанското село Дъбова махала в ломската болница.

„Един портал беше падна, имах фрактура на черепа. Просто ми спасиха живота”, разказва Петър. Благодарение на лекарите в Лом и София той може отново да хване чука и да работи. Затова и преди дни решава, че въпреки тежкото финансово положение, в което се намира сега, може да помогне на ломската болница.

 „Аз искам пред себе си да съм доволен, че тези хора са ми дали живот, да се реванширам на тези хора и да им благодаря”, заявява Петър. Затова изработва три пластики, които иска да продаде и събраните пари да дари на ломската болница. А лечебното заведение има спешна нужда да направи кислородна инсталация в инфекциозното отделение и да закупи апарат за хемодиализа, който да се ползва от заразените с коронавирус.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията