Сряда,

Кметовете на Оряхово, Хайредин и Борован встъпиха в длъжност

От: Стандарт -
Кметовете на Оряхово, Хайредин и Борован встъпиха в длъжност
A
A
A

Областният управител на Враца Малина Николова откри тържествените заседания по встъпване в длъжност на кметове и конституиране на общинските съвети в общините Оряхово, Хайредин и Борован.

„Самоуправлението е основно право на гражданите и принцип на местната политика. Гражданите, с произведените на 27 октомври избори, са делегирали права по самоуправление в местната власт на своите избрани представители – общинските съветници. Това задължава органът на местното самоуправление да бъде гарант на правата на общността, защита на справедливостта, спазване законосъобразността в актовете и решенията, които приема“, посочи в словото си Малина Николова.

Успешен трети мандат, разумни решения и политика, изцяло в интерес на гражданите на Община Оряхово гарантира при встъпване в длъжност избраният кмет Росен Добрев. Той благодари за доверието и изрази увереност, че с подкрепата на общинските съветници, кметовете на населените места и местната администрация, ще продължи реализацията на множеството проекти с цел добрата среда на живот на гражданите на общината. За председател на Общински съвет – Оряхово бе избрана Румяна Декова.

Клетва за встъпване в длъжност на тържествена церемония положи и избраният кмет на Община Хайредин Тодор Алексиев, кметовете на кметства и общинските съветници.

В словото си Тодор Алексиев благодари на хората, които са изразили своята подкрепа и увери, че ще работи за интересите на жителите на общината и нейното развитие.

След проведеното гласуване, за председател на Общински съвет – Хайредин е избрана Светла Петрова.

Тържествено заседание по полагане на клетва от кметове и общински съветници се проведе и в община Борован. Избраната за кмет инж. Десислава Тодорова, кметовете на трите населени места и общинските съветници изразиха увереност за съвместна и отговорна работа. За председател на Общински съвет – Борован беше избран общинският съветник Петър Станев.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички