Кметът Живко Тодоров представи заместниците си и очерта приоритетите на администрацията за настоящия мандат

Кметът Живко Тодоров представи заместниците си и очерта приоритетите на администрацията за настоящия мандат | StandartNews.com

„Благодаря на хората, с които работих през изминалите дванадесет години – днес представям пред вас екипа, с когото се надявам да работя в следващите четири“, каза кметът Живко Тодоров пред старозагорските медии днес.  Той благодари на двама от досегашните заместник-кметове – инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, които няма да са част от ръководството на Общинска администрация. „В екипа влизат добре познати лица, хора с експертиза и подходяща биография. Сигурен съм, че ще вършат своята работа съвестно и отговорно, в интерес на всички старозагорци“, подчерта Живко Тодоров. Ресорът, отговарящ за строителството и устройството на територията, поема арх. Мартин Паскалев. Той бе общински съветник в предходния мандат и председател на Постоянната комисия по Териториално и селищно развитие и транспорт в Общинския съвет. „Познава добре работата както на институциите, така и на браншовите организации. Другият нов човек в моя екип е Павлина Делчева, която ще отговаря за общинската собственост, здравеопазването и социалните дейности. Тя е човек, който познавам в работна обстановка и е доказала себе си като отговорна и целеустремена - близо до проблемите на хората, докато заемаше длъжността директор на Регионална дирекция за социално подпомагане“, уточни още Тодоров, давайки подробности за предстоящите промени на ресорите на своите заместници. Той допълни, че в момента се изготвя нова по-функционална структура на Общинска администрация, която ще влезе в дневния ред на декемврийското заседание на Общинския съвет. На своите позиции остават досегашните заместници Радостин Танев, Надежда Чакърова и Милена Желева. „Екипът е в синхрон с обновлението, което хората очакват да се направи в Общината. Те изискват от нас активност, отговорност и повече работа, по-малко приказки“, категоричен бе той.

Живко Тодоров даде някои от насоките, които ще бъдат гледани с приоритет през новия мандат – разработването и изпълването със съдържание и бизнес на нови индустриални зони, подобряване на качеството и контрола при ремонтните дейности, в сферата на образование ще се търсят възможности за изграждане и разширяване на STEM средата, както и внедряването на дигиталните технологии – Телерик академия във всяко училище, при културата и туризма ще се работи засилено в посока за консервиране и експозиция на археологическото наследство на Стара Загора, довършване на ремонта на базата на Драматичния театър, като няма да бъдат на заден план и екологията, и озеленяването. От думите на кмета Тодоров стана ясно още, че ще се насочат усилия към създаването на нови инженерни специалности, както и изграждане на спортна зала в двора на СУ „Тодор Каблешков“.

„В секторите здравеопазване и социални дейности сме си поставили задача да построим в Стара Загора детско отделение, както и да подобрим състоянието на ДКЦ-тата. Ще работим в посока да подобрим услугите и да бъдем още по-полезни на старозагорци“, каза още Тодоров. Той бе категоричен, че ще държи на стриктен контрол и безкомпромисно качество при всички проекти, които Община Стара Загора реализира.

По време на пресконференцията кметът Живко Тодоров уточни, че няма да приеме некачественото възстановени на тротоари и улици, след приключване на дейностите по реконструкция на ВиК мрежата в града. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай