Кмет обяви кастинг за заместник. Търси важен човек

Приемам номинации, каза Методи Байкушев

Кмет обяви кастинг за заместник. Търси важен човек | StandartNews.com

Кмет обяви кастинг за заместник. В Благоевград се търси зам.-кмет по образованието.

„В нашата програма имаме много ясен приоритет и това е средното образование и конкретно професионалното обучение. По време на кампанията поех ангажимент, че ще имаме заместник кмет по образованието. Тоест не заместник кмет по хуманитарните дейности, който се занимава с културата, образованието, социални дейности – три сфери , който само на теория са свързани. Ще има заместник кмет само за образованието. В тази връзка искам да кажа, че приемам номинации. Стремежът ми е да проведа срещи с максимално широк кръг хора, за да преценя кой ще е най- подходящ, с най- голяма амбиция и най- добра визия за реализирането на политиките в тази област.”, каза новият кмет на Благоевград Методи Байкушев по време на среща между представителите на професионалното образование и бизнеса, която се проведе в БПГ ”Ичко Бойчев”.

На срещата, инициирана от началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов, присъстваха редица бизнесмени, директорите на училищата, осъществяващи професионално образование, експерти от община Благоевград и Бюрото по труда.

Обсъжданията и търсенето на „допирни точки” продължи близо 3 часа. Още в началото кметът Методи Байкушев призна, че предпочита да е в ролята на слушател, за да натрупа опит и впечатления. Той си водеше записки през цялото време и накрая се превърна в своеобразен водещ на дебатите, като излезе с конкретни предложения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай