Кмет дава 1000 лева на ергените, които се оженят до 8 март

В петричкото село Митиново има над 50 моми и ергени

Кмет дава 1000 лева на ергените, които се оженят до 8 март | StandartNews.com

1000 лева на ерген, който се ожени до 8 март, дава кметът на петричкото село Митиново. Венцислав Георгиев обявил наградата в Деня на влюбените. Кметът решил, че тъй като от години в селото им не е сключван брак, е време да се вдигне сватба.

Кметът се надява поне една двойка да се излъже заради паричната награда и да вдигне сватба, да се събере селото на кръшно сватбено хоро в центъра. За да се получи наградата обаче има едно условие. Необходимо е поне единият от младоженците да е жител на село Митиново.

От години никой в село Митиново не сключва брак. Това е довело в селото днес да има над 50 моми и ергени. Това не се харесвало на кмета Венцислав Георгиев и той решил да подтикне малко ергените да се решат на стъпката за сключване на брак. Затова той обявил тази награда, надявайки се тя да стимулира младите в желанието им да се откажат от ергенския живот и в някой от кварталите да се чуят зурлите и тъпана.

Местните младежи обаче засега не искат и да чуят за Менделсон. От време на време само подпитват кмета дали наистина ще си спази обещанието, ако някой ерген изглади панталона и  сложи костюма.

„Малко е на шега, но малко е и на сериозно, но наистина питат момчетата дали не се шегувам. Но заявявам категорично още веднъж, че това е истина.  Дори, ако някой реши, и кум мога да му стана, но само да има желание”, казва кметът.

Той е решил да отпусне 1100 лева за момците, които успеят да доведат жена от друго село, защото това, според него, ще допринесе за развитието на Митиново.

В селото кметските пари за сватба се коментират оживено. И всички чакат да видят дали до 8 март някой ще мине под венчило и ще си спечели пари поне за един меден месец.

В Митиново нямат ритуална зала. Поп обаче може да се викне и в селото казват, че бързо могат да организират церемония. Стига да се намерят двама луди и стотина гладни и жадни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай