Петък,

Клетви положиха кметовете на Ружинци, Макреш и Брегово

От: Стандарт -
Клетви положиха кметовете на Ружинци, Макреш и Брегово
A
A
A

На 8 ноември се проведоха тържествените заседания на новообразуваните общински съвети в Ружинц, Макреш и Брегово, свикани със заповед на областния управител на Видин Албена Георгиева.

В община Ружинци положиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината Александър Александров, който започва своя втори мандат, и двама кметове на кметства: Надя Иванова – Дреновец и Васко Иванов – Бело поле. За председател на Общински съвет – Ружинци бе избрана Димитринка Гергова.

„Продължавайте да работите за подобряване на жизнената среда, за подобряване на живота на хората. Продължавайте напред по същия начин, както работехте и до момента“, каза областният управител в приветствието си към Александър Александров и новоизбраните общински съветници.

В Макреш общинските съветници гласуваха доверие на Николай Николов за председател на Общинския съвет. Преди да го изберат с тайно гласуване, 11-те членове на местния парламент положиха клетва на тържественото заседание, водено от областния управител Албена Георгиева. Митко Антов пое за втори път управлението на община Макреш. Официално встъпи в длъжност и кметът на Раковица – Николай Ненчев.

Започна първия си мандат и кметът на община Брегово Илиян Бърсанов. Нов председател беше избран и на Общинския съвет. Дейността му през следващите 4 години ще ръководи Иван Вълчов. В състава на местния законодателен орган влизат 11 общински съветници. Заедно с тях и кмета на Брегово, положиха клетва и Таня Маринова – кмет на Ракитница и Венизел Флоров – кмет на Гъмзово.

Областният управител на Видин Албена Георгиева апелира към новоизбраните представители на местното самоуправление да работят в единство, спазвайки закона и волята на хората, които са ги избрали. „Пожелавам Ви много здраве, сили и мъдрост. Не забравяйте, че подобряването на условията за живот в общината е основно Ваше призвание и задължение“, каза в заключение Албена Георгиева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички