Казанлък спечели финансиране за изграждане на училището в с. Розово

Община Казанлък спечели финансиране за трети етап на изграждане на Детската академия за таланти в село Розово

Казанлък спечели финансиране за изграждане на училището в с. Розово | StandartNews.com

Община Казанлък спечели финансиране за работа по трети етап в преобразяването на старото училище в село Розово като национална Детска академия за таланти. Средствата са осигурени по Проект „Красива България“. Те ще дадат възможност за извършване на допълнителни строително-монтажни дейности по сградата.

Сутеренът е в лошо състояние, с обрушена вътрешна мазилка и без подова настилка, но с новото финансиране това ще остане в историята. Липсата на ОВК инсталация налага изграждането на нова. Предстои изграждане на тоалетна за инвалиди, нова тоалетна за персонала и миялно-разливно помещение. За да се отговори на изискванията за пожарна безопасност е необходимо изграждането на аварийна стълба, а такава към текущия момент не съществува.

Амбицията на Кмета Галина Стоянова и нейния екип е старата школна сграда да бъде изцяло обновена и преустроена в Детски център за развитие на таланти, който да привлича даровити деца в областите на науката, изкуството и спорта от цялата страна. Предвижда се още изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище, за да се превърне пространството в мултифункционално, с различни възможности за развитие на детските уникални наклонности.

През 2020 г. бе извършен първи етап от проект „Преустройство и реконструкция на бившето ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Розово в Детска академия за таланти“ с финансиране от Проект „Красива България“. Тогава бяха внедрени частични мерки за енергийна ефективност, старата дограма бе подменена с нова, изграден бе нов покрив с топлоизолация и мълниезащита, по фасадата на цялата сграда бе положена минерална мазилка.

Като втори етап през 2021 г. бе извършено вътрешно обновяване на сградата, с подмяна на осветление и силови инсталации и ВиК работи.

Новите дейности продължават преустройството и реконструкцията на сградата на бившето основно училище в с. Розово, защото въпреки въведените мерки за енергийна ефективност и извършените частични строително-монтажни дейности са необходими още.

Обект „Преустройство и реконструкция на сградата на бившето ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, с. Розово в Детска академия за развитие на таланти. Етап III: сутерен, ОВК и външна стълба“ е с общ бюджет за проектното предложение в размер на 265 900,00 лв. с ДДС, от които по Проект „Красива България“ са одобрени 79 770,00 лв. и  186 130,00 лв. – самоучастие от Общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай