Казанлък празнува 113 години Независимост на България

Честит празник!

Казанлък празнува 113 години Независимост на България | StandartNews.com

Община Казанлък и родолюбиви съграждани тържествено отбелязаха 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България тази сутрин. При спазване на всички противоепидемични мерки, в храм „Успение Богородично“ казанлъшки свещеници отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на казанлъчани. Духовниците предадоха благопожеланията на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан „за здраве и успехи на всички казанлъшки семейства“.

Възпитаници на Детски театрален състав към Народно читалище „Възродена искра - 2000“ поздравиха своите съграждани с литературно-художествена композиция под ръководството на Гълъбина Михайлова и музикалното оформление на Мариана Мъгева.

С историческо слово на казанлъчани и техните гости бяха припомнени историческите факти и събития за извоюването на Независимостта на България, защото тя, „независимостта не е даденост и трябва да се отстоява постоянно“. След 30 години, в които България съществува като васално княжество на Османската империя, след петстотин години робство, България преживява възход във всички сфери на живота и достига историческия момент през 1908 година да заяви независимостта си като международен правен субект, да възстанови своята държавност на картата на Европа.

Да живее свободна и независима България!

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай