Казанлък чества 153 години от гибелта на Хаджи Димитър

Ще бъде отслужена панихида в памет на героите

Казанлък чества 153 години от гибелта на Хаджи Димитър | StandartNews.com

в навечерието на тържественото честване на 153 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета се обръщаме към родолюбивите казанлъчани с покана за среща разговор и представяне на книгата „Минало несвършено“ на проф.Пенчо Пенчев, която ще се проведе на 14 юли (сряда) в Изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Заподявайте!Тържественият съботен ден ще започне в 09,00 часа с едновременно поднасяне на цветя пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“, пред паметника на Христо Янъков и Стефан Орешков на площад „Севтополис“ и пред Паметника на загиналите казанлъчани през войните в парк „Розариум“.

Официалното честване за отбелязване на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на връх Бузлуджа ще започне от 11,00 ч. Ще бъде отслужена панихида в памет на героите, с тържествено слово ще бъдат почетени паметта и делото на героите. Членовете на Национално дружество „Традиция“ ще пресъздадат боевете при паметния връх във възстановка, подготвена от Регионален клуб „23 ПШП – Казанлък“. Честването ще завърши с освещаване на традиционния обреден курбан. 

 Автобусите за гражданите тръгват от хотел „Казанлък“ в 9.30 часа.Цени на билети: 4 лева в едната посока и 5 лева - в двете посоки. Тържествените чествания са организирани от Община Казанлък, Регионален клуб „23 Пехотен Шипченски полк“, Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ и Исторически музей „Искра“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай