Казанлък се подготвя за Сирни Заговезни

Всички желаещи могат да се включат в неделния празник

Казанлък се подготвя за Сирни Заговезни | StandartNews.com

За 31-та поредна година, НЧ "ЖАР 2002" Казанлък, организира Сирни Заговезни и обичая "По клади", на поляната пред Етнографски комплекс, в град Казанлък.

"Уважаеми съграждани и гости на град Казанлък, елате със семействата си на празника, да се огреем и пречистим край огъня, да извием кръшно българско хоро и си поискаме прошка! Станете част от Ритуал за здраве и плодородие!", подканя председателката на жарковци Дора Петкова.

Празникът се нарича още Поклади и Прошка. По традиция на Сирни Заговезни близки и познати се опрощават помежду си за всякакви провинения през изминалата година. В неделя се палят огньове (клади) и след като прегорят, се прескачат за здраве. После около тях се играят хора и се пеят песни. Затова празникът се нарича и Поклади.

Всички желаещи могат да се включат в неделния празник (17 март), който ще започне в 18:30 ч. на поляната пред Етнографски комплекс „Кулата“ в Казанлък.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
kippin
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи