Карнавалът в Габрово – от балкона

Ген. Венцислав Мутафчийски повежда скромното шествие в града

Карнавалът в Габрово – от балкона | StandartNews.com

Легендарният карнавал в Габрово, който ще се проведе днес, ще е много по-различен от досегашните. Местните шегобийци предупреждават, че няма да посрещат гости, макар че имат още един повод за празнуване - 160 години от обявяването на селището за град.

ВИЖ ОЩЕ: Мутафчийски повежда карнавала в Габрово

Във време на изолация габровци ще се смеят и ще пеят от терасите. Няма да режат опашката на котката, а по улиците на града ще преминат едва три платформи. Фигурите, качени на тях, са на добре познати личности - ген. Венцислав Мутафчийски в компанията на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера - габровеца Томислав Дончев. Фигурата на ген. Мутафчийски - с височина от малко над 4 метра, ще се извисява над останалите две на трибуната, изправени пред микрофоните на медиите за поредния извънреден брифинг.

Веселият габровски празник ще се пренесе във виртуалното пространство в 19 часа. На Facebook страницата на карнавала ентусиасти ще споделят настроението си от балконите, ще се включат познати музиканти и артисти, ще проследим и движението на скромното шествие по улиците на града, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай