Кампания „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“

Кампания „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“ организираха младежи в Стара Загора

Кампания „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“ | StandartNews.com

Старозагорски младежи инициираха кампания, насочена към безопасността по пътищата „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“. Съвместно с Международен младежки център и професионалисти, те създадоха видео, с което призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни.

„Зачестилите тежки инциденти по пътищата в град Стара Загора и в страната са чувствителна тема за цялото ни общество и ние искаме да подкрепим каузата за безопасно придвижване“, споделят учениците. Организирана беше и онлайн среща с родители и младежи, на която се обсъдиха отговорностите, които поемаме по време на шофиране и пресичане на улици и кръстовища. Младежите споделиха идеи за инициативи в подкрепа на тази споделена отговорност. Проведени бяха и две информационни кампании – пред Международен младежки център и пред Община Стара Загора, на които младежите от Центъра раздаваха послания с цел шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни и да спазват правилата, когато пресичат и шофират.

Своя апел за разумно поведение по пътищата отправиха също представители на полиция, пожарна, учители, психолози и родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай