Извънредно! Втора жертва на адската стихия (ВИДЕО 18+)

Мъж загина във Варна

Втора жертва взе адската стихия, която вилнее в България тази нощ. Жена загина на улица „Алеко Константинов“ до Районния съд във Варна, след като дърво е паднало върху нея. Пристигналите на място медици само са установили смъртта й.

Както „Стандарт” вече съобщи, по-рано днес в София топола падна върху движещ се по пътното платното лек автомобил, в който пътували мъж и жена. При инцидента на място загина 65-годишният мъж, а съпругата му е в тежко състояние.

Обстановката в района във Варна е повече от критична, цялото пътно платно е покрито с паднали дървета и клони, съобщи кърджалийка, живуща в близост. В момента спасители разчистват падналите дървета, предаде „24 Родопи”.

Охранителна камера е заснела как жена се движи по улица "Алеко Константинов", когато огромно дърво пада върху нея. Според живущи тук от известно време са подавани сигнали в Община Варна за опасни дървета, но не са взети мерки.

Ситуацията в община Варна е контролируема, без тежки инциденти и големи щети. Екипи на Пожарната, гражданска защита, полицията и Енерго-про отговарят своевременно на сигнали и отстраняват авариите, съобщава в официалната си Фейсбук страница кметът на Варна Благомир Коцев.

На територията на общината има готовност да излязат над 50 единици специализирана техника. Във всеки район екипи работят по отстраняването на паднали дървета. Областно пътно управление към Агенция "Пътна инфраструктура" е осигурило два екипа на територията на община Варна.

Вали мокър сняг във всички райони на общината, като по-силно натрупване има в покрайнините и на изходите на града. Най-засегнат е район Аспарухово, където е нарушено движението по пътя за квартал Галата и по стария път за Бургас в местност Боровец. На място са изпратени екипи на Пожарна безопасност и гражданска защита.

Препоръчваме гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, а собствениците на моторни превозни средства да паркират автомобилите си далеч от дървета, строежи и други опасни места, допълва Коцев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мими
преди 5 месеца

Г-н Кмета да изиска Гр.транспорт линия 20,да изписва на таблата актуалния си маршрут и време,защото никого не е актуален,появява се 1мин.преди да дойде до спирката.Възможно ли е крайната му спирка да бъди на обръщача на га рата ,за да имат жителите на Гр.махала достъп до магазин Кауфланд,сега вървим пеша от гарата до него,близо2км.Благодаря!

Откажи