Вторник,

„ИЗКУСТВО В ЦЕНТЪРА“ от Габрово гостува в Казанлък

От: Стандарт -
„ИЗКУСТВО В ЦЕНТЪРА“ от Габрово гостува в Казанлък
A
A
A

Днес в Изложбена зала  „Иван Милев" в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък гостува Художествена галерия „Христо Цокев“ - Габрово с изложба „ИЗКУСТВО ОТ ЦЕНТЪРА“. Изложбата бе открита от председателя на представителството на Съюза на българските художници в Казанлък Росен Дончев, който приветства директора на габровската галерия Евгени Недев.

Идеята за експозицията се ражда още през 2013 г. и е свързана с 50 годишнината на Художествена галерия „Христо Цокев“ и с 155 годишнината на град Габрово. Историята на града е тясно свързана с пътищата, минаващи през Балкана и духа на габровеца. Именно за това екипът на габровската галерия реши съвременната градска култура и дух да бъдат представени чрез пътуваща изложба.

За участие се поканени 30 габровски художници от различни възрастови групи, всеки със собствен характер и стил в живописта. На всеки автор галерията предостави по две платна с еднакъв размер 50/60 - 50 са годините на галерията, а 60 са платната в изложбата.

„ИЗКУСТВО В ЦЕНТЪРА“ символизира географското разположение на Габрово – в центъралната част на картата на България.

Изложбата е по покана на Община Казанлък и Съюза на българските художници в Казанлък и ще продължи до 20 август. В минали години тя среща радушен прием в други градове на България и Европа.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички