Четвъртък,

Изграждат център за върхови постижения в Шумен

От: Матей Бонев -
A
A
A

в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по проект „Университети за наука, информатика и технологии в е­лектронното общество“. Проектът се финансир от оперативната европрограма „Наука и образование за интелигентен растеж“. "Много малко са образователните институции, които са посочени като възможни бенефициенти в тази програма и това се извършва на базата на техните постижения в научно-изследователската дейност, каза пред Радио Шумен доц. д-р Стефка Калева,зам.-ректор по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението.
 Шуменският университет е включен в други три национални програми.  Става въпрос за Национална програма за научни изследвания, информационните и комуникационните технологии в науката, образованието и сигурността, Националната програма за културно-историческо наследство, национална памет и прогрес на обществото и Националната програма за млади учени и постдокторанти. В тези три програми бенефициентите се избирали също на базата на постиженията в научно-изследователската дейност. 
  Вузът е класиран и с два научноизследователски проекта пред фонда за Научни изследвания на Министерството на образованието и науката, добави доц. Калева.
Фото - Радио Шумен
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички