Изграждат център за върхови постижения в Шумен

Център за върхови постижения ще бъде изграден в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по проект „Университети за наука, информатика и технологии в е­лектронното общество“.

Изграждат център за върхови постижения в Шумен | StandartNews.com

в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по проект „Университети за наука, информатика и технологии в е­лектронното общество“. Проектът се финансир от оперативната европрограма „Наука и образование за интелигентен растеж“. "Много малко са образователните институции, които са посочени като възможни бенефициенти в тази програма и това се извършва на базата на техните постижения в научно-изследователската дейност, каза пред Радио Шумен доц. д-р Стефка Калева,зам.-ректор по акредитация, оценяване и поддържане на качеството на обучението.
 Шуменският университет е включен в други три национални програми.  Става въпрос за Национална програма за научни изследвания, информационните и комуникационните технологии в науката, образованието и сигурността, Националната програма за културно-историческо наследство, национална памет и прогрес на обществото и Националната програма за млади учени и постдокторанти. В тези три програми бенефициентите се избирали също на базата на постиженията в научно-изследователската дейност. 
  Вузът е класиран и с два научноизследователски проекта пред фонда за Научни изследвания на Министерството на образованието и науката, добави доц. Калева.
Фото - Радио Шумен
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай