Изграждат център за дигитализация и управление на докумети

Инвеститор изгражда край Българово център за дигитализация и управление на документи

Изграждат център за дигитализация и управление на докумети | StandartNews.com

В създадената от Община Бургас и обезпечена с довеждаща инфраструктура индустриална зона на гр. Българово започна изграждане на център за дигитализация и управление на документи. Инвестицията се реализира на площ от 3128 квадратни метра. Комплексът ще представлява център за дигитализация с три отделни архивохранилища. Инвеститор е „С-ТРЪСТ ГРУП“ ЕООД – компания, създадена през 2013 г., която предоставя цялостни решения за български и международни контрагенти, свързани с разработка на технологични проекти, трансформация и въвеждане на цифрови решения.

„Добре дошли в Бургас! Желая ви успех в бизнеса и разчитайте на общинската администрация като на винаги коректен партньор!“, каза кметът Димитър Николов.

Инвестиционният проект предвижда поетапно изграждане и въвеждане в експлоатация на хранилището. Обектът ще започне да предоставя услуги на клиенти след приключване на строително-монтажните дейности по първи етап, когато ще бъдат напълно изградени центърът за дигитализация, помещенията за достъп на клиенти с приемна, заседателна зала, офисна част и първи етап от архивохранилището. Дигиталният център ще бъде с максимално ниво на сигурност. Достъпът в архива и офисната част ще се осъществява с пръстови отпечатъци единствено и само от оторизирани служители, а за клиентските помещения ще бъде въведен специален режим на достъп.  

През следващите години Община Бургас ще продължи да развива нови индустриални зони:

* Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

* Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2, като първите инвеститори вече заявиха интерес – това е на входа на „Меден рудник“.

* Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго.

* Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона „Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура (https://www.burgas.bg/bg/novini/mestnostta-madika-se-razviva-kato-nova-biznes-zona-obshtinata-pomaga-s-dovezhdashta-infrastruktura).

* С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър.

* Предстои подписването на меморандум, по силата на който Община Бургас ще си сътрудничи с Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори (https://www.burgas.bg/bg/novini/burgas-shte-si-satrudnichi-s-klaster-trakiya-ikonomicheska-zona-i-plovdiv-za-privlichane-na-investitori).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай