Италианци отворят цех за ръчно направена паста

Компанията "Maviglia обяви, че иска да закупи 9 декара от индустриалната зона край Българово

Италианци отворят цех за ръчно направена паста | StandartNews.com


  Компанията "Maviglia иска да отвори в Бургас първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста. Това е семейна фирма, стартирала през 1985 г, която времето  се разраства и днес заема лидерски позиции в производството на прясна паста в Белгия и Холандия. "Maviglia"е обявила намерението си да закупи 9 декара от индустриалната зона край град Българово, като инвестицията е общо за около 5 млн. лв, съобщи Радио Бургас . Компанията щяла да стартира с 10 работници, с опция да ги увеличи до 40. Нейният интерес към Бургас бил продиктуван от стратегическото географско разположение на града и качествените зърнени култури, които произвежда регионът.
 Това не е единствената нова италианска инвестиция в индустриалната зона край Българово . Отново тук са  стартирали подготвителните дейности по изграждане на производствената база на компанията "Стратежия", която е производител на детайли за обувната промишленост. През март  щял да  отвори врати и центърът за търговия и сервиз на селскостопанска техника на фирма "Мегатрон". 
   Капацитетът на промишлена зона "Север" вече е запълнен, информират от община Бургас Там са заработили десетки малки и средни предприятия, а други са в процес на изграждане. Зоната в Българово, която е с площ 111 дка, скоро също щяла да бъде запълнена също. Общината вече планирала развитието на следващите две индустриални зони - "Юг" край комплекс "Меден рудник", и близо до село Равнец, която била най-голямата - около 3000 дка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай