Искри в Харманли. Бежанци се бият с камъни

Искрата пламнала при битов спор между две жени от Сирия

Искри в Харманли. Бежанци се бият с камъни | StandartNews.com

Бой с камъни възпламени бежанския център в Харманли. Искрата пламнала при битов спор между две жени от Сирия. Те били в едно от халетата на центъра. След като чули за спора, от друг корпус на центъра излезли около 150 мъже и жени. Те започнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете чужди гражданки, съобщи прокуратурата. Районното обвинение в Харманли вече образува досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество в Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли към Държавната агенция за бежанците. То е било свързано и с проява на масово нарушаване на обществения ред, съобщиха от обвинението. Инцидентът е възникнал на 8 ноември около 18:40 часа на територията на лагера.

При мелето са били счупени три стъклопакета и входна врата. Няма пострадали хора, уверяват от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура. На място са пристигнали полицейски екипи.

Установено било, че 44 мъже и жени са участвали в нарушаването на обществения ред, като трима от тях били подбудители и инициатори. По делото се извършват процесуално-следствени действия. Районна прокуратура-Харманли подчертаха, че конфликтът е бил изцяло междуличностен и не може и дума да става за етническо противопоставяне между хора от различни националности в центъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай