И във Враца чистиха в кампанията „Да изчистим България заедно”

В кампанията участваха стотици доброволци, областната и общинските администрации

И във Враца чистиха в кампанията „Да изчистим България заедно” | StandartNews.com

И областната администрация на Враца се включи активно в Националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. Мащабното събитие за поредна година обедини институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци, в името на каузата за по-чиста околна среда. В екологична инициатива участваха всички общини от област Враца, а по покана на областния управител Малина Николова, в нея се включиха администрациите на териториалните звена на изпълнителната власт. Екипът на Областна администрация – Враца проведе акция по почистване на терена около бул. „Васил Кънчов“ в района на ул. „Спортна“.

Тазгодишното издание на „Да изчистим България заедно” разшири обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна почистват замърсените зони и инициират други добри дела, като обновяват детски площадки и градинки, спасяват унищожени гори или засаждат нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисват пейки и дават други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

Страната ни за поредна година се нарежда сред държавите с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

Главната роля на инициативата е поверена на хората, които с действията и начина на мислене се превръщат от доброволци за един ден в посланици на каузата „Да направим България чиста“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай