Понеделник,

Горна Оряховица обяви частично бедствено положение

От: Стандарт -
183
Горна Оряховица обяви частично бедствено положение
A
A
A

Частично бедствено положение обяви днес кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев. Движението по Александровския мост на републиканския път до село Първомайци е затворено за автомобили.

Тежка техника разчиства насъбралите се наноси от поройния дъжд тази нощ. Дигите на моста са затлачени от дънери, които го превърнаха в бент и има опасност от заливане на пътя и съседните имоти, пише Топновини.

След почистването му, мостът ще бъде отворен за движение. До тогава автомобилите обикалят през съседните села. Пътниците от обществения транспорт преминават пеша по моста и се прекачват от един автобус на друг.

Екипи на АПИ и на община Горна Оряховица разчистват дървета и тонове боклуци, които придошлите от дъждовете води на река Янтра са дoнесли под моста на път II-53 Горна Оряховица – Първомайци, съобщиха от АПИ. Временно движението в тази отсечка е спряно.

Специализирана техника разчиства отворите на съоръжението, тъй като те са заталачени от дървета и клони, някои от които с диаметър повече от 30-40 см и дължина над 7-8 метра. Очаква се работата на екипите да приключи в следобедните часове, а дотогава движението се осъществява по обходен маршрут: път III-514 Горна Оряховица – Арбанаси – Велико Търново – път I-5 Велико Търново – Самоводене – Поликраище – път II-53 Поликраище – Първомайци.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията