Галина Стоянова приветства своите гости на 118те Празници на розата

Чуждестранните гости изразиха прекрасните си впечатления от празника в Казанлък

Галина Стоянова приветства своите гости на 118те Празници на розата | StandartNews.com

Кметът на Казанлък и представители на нейния екип се срещнаха в Зала №6 с официалните гости на 118-те Празници на розата от чуждестранните делегации на побратимени градове. Тази година за Празник на розата в Казанлък гостуват делегации от Верия, Гърция, Община Кочани, Северна Македония и приятели на Града на розите от Ломжа, Полша.

Галина Стоянова приветства своите гости и изрази благодарност, че дори в трудната 2020 година контактът между Казанлък и техните градове не е прекъсвал. „Загърбвайки пандемията, Дай Боже, трябва да възстановим добрите инициативи.“, посочи тя.

Чуждестранните гости изразиха прекрасните си впечатления от празника в Казанлък и засвидетелстваното гостоприемство. Те изразиха готовност и желание за културен обмен и съвместно сътрудничество на разменни начала. Гостите от Кочани изразиха добрите си впечатления от гостувания при тях на фолклони ансамбли от Казанлък и отправиха покана за традиционния Празник на ориза, символ на Кочани, в края на септември и началото на октомври тази година. От Верия обмислят как да представят роза Дамасцена и продукти от нея на техния пазар. От полския град Ломжа връчиха на Кмета на Казанлък Поздравителен адрес от президента на града. Те изразиха надежда, че добрите приятелски отношения с Града на розите, които са почти тригодишни скоро ще може да прераснат в официално побратимяване. От управата на Ломжа обмислят оформяне на кръгово кръстовище с казанлъшки рози, за да има в града своето присъствие Казанлък и България.

Идеята на Кмета на Казанлък е във фокуса на съвместните събития да са местните хора в различни сфери, за да могат да се опознават по-добре – размяна на изложби, музейни посещения и др. „Да споделяме идеи и да ги осъществяваме!“, пожела Галина Стоянова.

Участниците в срещата размениха символични подаръци и си пожелаха красиви емоции по време на Празник на розата в Казанлък 2021, а добрите сътрудничества да се задълбочават и развиват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай