Петък,

Франкофонски фест събира млади театрали в Стара Загора

От: Матей Бонев -
Франкофонски  фест събира млади театрали в Стара Загора
A
A
A


    Международният франкофонски фестивал отново ще събере в Стара Загора млади театрали от 14 до 19 г., които изучават френски език в езикови или общообразователни училища в страната. 26-тото издание ще се проведе от 11 до 14 април  на  сцената на Старозагорския куклен театър. За втора година фестивалът е  част от международната мрежа на Фестивалите за франкофонски ученически театър - "10 от 10", припомнят организаторите от Асоциацията на преподавателите по  френски език в България /АПФБ/ и Алианс Франсез в Стара Загора. От основането на фестивала през 1993  неизменно те имат подкрепата на  Френския институт в България. 
 В конкурсната програма ще участват 8 български състава и една трупа от  Тунис. Трите най-добри спектакъла ще получат Златна, Сребърна и Бронзова Маска. Награди са предвидени за  най- добър актьор и най-добра актриса, за млада надежда, за най- добро владеене езика на Молиер. Специална награда връчва и община Стара Загора. 
  В извънконкурсната програма ще се представат миналогдишните носители на Златната маска - трупата на 9-та френска езикова гимназия „Алфонс Дьо Ламартин“от  София и гостите от гимназия „Луи Жуве“   от паржикото предградие  Таверни. 
 
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички