Фоайето на Община Стара Загора се преобрази в бяла и червена премяна

Изложбата може да бъде разгледана до 7 март

Фоайето на Община Стара Загора се преобрази в бяла и червена премяна | StandartNews.com

Във фоайето на Общинска администрация официално откриха традиционния конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“, организиран от ЦПЛР – Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.

Приветствие към организатори и участници отправи началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. „Изключително удоволствие е за нас отново да открием тази пъстра изложба в навечерието на 1 март. Поздравления на организаторите, на учителите и децата, които за поредна година са се постарали с тези красиви творения. Остава да ви пожелая да бъдете бели и червени, румени и засмени през цялата година“, поздрави Станимира Димитрова.

Жури в състав Юлия Славова – учител, приложно изкуство и Тошо Стефанов – учител, живопис от ЦПЛР-Стара Загора тази година разгледа и оцени над 900 мартенички. В конкурса участие взеха 18 детски градини и 20 училища. Присъдени са колективни и индивидуални грамоти и награди, публикувани на официалния сайт на Центъра - https://cplr-stz.com/images/2024/protokol-baba-marta-2024.pdf .

Талантливите деца от Литературен клуб към ЦПЛР допринесоха за мартенското настроение с изпълнение на стихотворенията „Мартенички бели, бели и червени“ от Виктор Илиев и „Големият мартенски празник“ от Елеонора Паунова. Както подобава, празникът завърши с традиционен танц „Пролетни игри“ от ФА „Траянци“.

Изложбата може да бъде разгледана до 7 март. Отличените участници могат да получат своите грамоти и награди на място в ЦПЛР – Стар Загора, ул. „Захарий Княжески“ 71, ет.3. след 1 март.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи