Филмът "Шибил" с безплатна прожекция на открито в Стара Загора

Лентата носител на 136 награди ще се прожектира на 21 юли от 20.30 часа на Античния форумен комплекс "Августа Траяна“

Филмът "Шибил" с безплатна прожекция на открито в Стара Загора | StandartNews.com
  • На 21 юли (сряда) от 20.30 часа на Античния форумен комплекс "Августа Траяна“, старозагорци ще могат да се насладят на безплатна кинопрожекция на открито на филма „Шибил“.

Една трогателна филмова история за невъзможната любов на Шибил и Рада, която покори света. Голяма част отуспеха на лентата се дължи на нестандартно поднесения разказ, който минава през очите на спътника на Шибил, неговата душа и отражение, а именно собствения му кон.

Филмът се завръща в България след прожекции на 6 континента, 49 държави изавоювани 136 награди. Последната награда, която филмът получава, е Платинената Реми за „Най-добър международен филм“, която нарежда изключително младия режисьор Никола Бозаджиев до Дейвид Линч, Стивън Спилбърг, Джордж Лукас, Братя Коен,Оливър Стоун и Ридли Скот, които също вземат своята дебютна награда отнай-стария фестивал за независимо кино– Worldfest-Houston, USA. 

Великолепната авторска музика на Георги Стрезов номинира „Шибил“ редом до „Паразит“, "Хотел Мумбай", "Болка и величие", "Джуди" и "Вади ножовете" на Международния фестивал за звук и филмова музика в Хърватска. 

Много фактори правят този филм успешенпо света, но не на последно място е участието на българската природа в разказа, запечатана в пълното си величие от оператора на филма - Стефан Врачев, който печели 14 награди за „Най-добро операторско майсторство“.

Това е повече от филм, това е филм скауза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай