Сряда,

Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора

От: Стандарт -
418
Фермерски и занаятчийски пазар откриха в центъра на Стара Загора
A
A
A

С водоосвещение, извършено от отец Петър, топла питка и ароматно кафе, бе открит Фермерски и занаятчийски пазар „КоренЯк“ в Стара Загора. На пешеходната алея, между сградата на Общинска администрация и парк „Пети октомври“ през събота ще се случва инициативата, която събира български производители на чисти продукти, както и майстори на изкуство и занаяти.

„Радвам се, че сме тук заедно, за да дадем начало на една добра традиция в нашия град. Поздравявам организатора Кремена Стефанова, както и всички производители. От векове, българинът е свързан със земята си, затова колкото по-близо сме до природата и се грижим за здравословния си начин на живот, толкова по-близо сме до корените си. Пожелавам на добър час и да се множат производителите, които ще са част от пазара“, каза ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Работното време на пазара е от 10.00 до 18.00 часа. В първата събота, десет щанда приканват старозагорци с изобилие от домашни вкусотии и интересни сувенири. 

„Благодаря на всички, които ми помогнаха, за да сбъдна реализирането на този фермерски пазар. Специални благодарности на Община Стара Загора и Търговско-промишлената палата в града за подадената ръка“, развълнувано сподели при откриването и организаторът на „КоренЯк“ Кремена Стефанова.

Пазарът ще има свой щанд по време на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, който ще проведе десетото си юбилейно издание през от 23 до 25 септември, стана ясно от думите на Олег Стоилов, председател на ТПП – Стара Загора.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията