Фандъкова: Ще помогнем за отводняване на къщите

Няма евакуирани в наводнените квартали на София

Фандъкова: Ще помогнем за отводняване на къщите | StandartNews.com

Цяла нощ екипи са наблюдавали реките на територията на Столичната община, като се отчита леко понижение в нивата им. Продължават да бъдат наводнени участъци от населени места в Нови Искър - Требич и Волуяк.

„Има наводнени къщи, които ще се описват в края на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме”, информира кметът на София Йорданка Фандъкова, като уточни, че екипи на „Аварийна помощ и превенция” също са работили на място.

Днес е запланувано да се отводни участъкът под моста в Курило и да се работи в Мировяне за отводняване на къщите. Столичният кмет съобщи, че в Житен има наводнена една къща. В Требич предстои да бъдат издигнати диги.

Фандъкова каза, че не е обявено бедствено положение в нито едно населено място в София, като до евакуация на хора също не се е стигнало.

„Надявам се днес да започне успокояване на ситуацията и да подпомогнем хората по отводняване на къщите. Опасност за населението към момента на територията на Столичната община няма. Не е обявявано и няма повод към момента да обявяваме бедствено положение”, добави кметицата пред NOVA. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай